“Dans mich boete zinne, beej get rustige muziek”. Op zaterdag 27 mei 2017 presenteert Arno Adams tijdens een bijzondere avond zijn nieuwe muziek in poppodium Nieuwe Nor in Heerlan. Samen met een keur aan Limburgse muzikanten speelt Arno nieuwe songs én onverwachte pareltjes die hij live meestal oversloeg. De Belfeld Blues komt naar Heerlen!

Singer-songwriter Arno Adams (Belfeld, 1956) brengt al 30 jaar zijn muziek ten gehore. Hij wordt geroemd om zijn dichterschap, waarin poëzie met de klanken van de straat resoneert. Zijn dialectmuziek schopte het al tot ver over de Limburgse landsgrenzen. Zo is er de documentaire over zijn leven, “Belfeld Blues”, door Het Uur Van De Wolf (NTR/NPO) én zijn er Friezen en Groningers die 4 uur in de auto zitten om hem op een Vlaams podium te zien schitteren.

Waar Arno eerder koos voor een getemperde muzikale omlijsting van zijn verhalen, pakt hij nu uit met een nieuw en groots repertoire – dat nog gedeeltelijk ‘in the making’ is –waarbij hij begeleid wordt door Geert Roelofs, Stefan Nijssen, Jo Didderen, Bart Oostindie en Yves Dupuits. Vanaf januari van dit jaar brengt Arno Adams maandelijks een single met videoclip uit, waarbij de februari-single ‘Mooder Mich’ al door menigeen werd gedoopt tot de beste Limburgstalige popsong aller tijden. Op zaterdag 27 mei trakteert Arno Adams het publiek in de NIEUWE NOR op een primeur: tijdens de showcase serveert hij de single van juni.

Met zijn rauwe rootsmuziek warmt mede-Noord-Limburger Peter Beeker het publiek op. De zanger/gitarist – voorheen nog met band Ongenode Gaste – is terug in de Nieuwe Nor en laat wederom zien dat het exotische Venlose dialect ook kan rocken en schuren.