Singer/songwriters op tour in Nederland

De maanden januari en februari zullen Rod Picott, Martyn Joseph en Matty Charles & Katie Rose Nederland aandoen voor mooie optredens

Rod Picott
De nu in Nashville woonachtige singer-songwriter Rod Picott hing 15 jaar geleden voorgoed zijn stukadoors gereedschap aan de wilgen hing daarvoor in de plaats zijn gitaar om. Voor die tijd speelde hij zijn liedjes voornamelijk in privé setting veelal tezamen met zijn jeugdvriend Slaid Cleaves. Met zijn debuut album Tiger Tom Dixon’s Blues (2001) introduceerde hij zichzelf als singer/songwriter. Hij begon te bouwen aan een indrukwekkend muzikaal oeuvre met liedjes over de mensen om hem heen, de arbeidersklasse en over hun wel en wee. Op Fortune (2015), zijn achtste album, ligt de focus van zijn songs wat minder op wat hij om zich heen ziet, maar meer kijkende naar zijn eigen gevoelens. Dit album werd in slechts anderhalve week tijd opgenomen om zoveel mogelijk dicht bij de ruwe authentieke sound te komen van Picott’s live shows.

vrijdag 15 januari Paradiso Amsterdam
zaterdag 16 januari de Slotplaats Bakkeveen
zondag 17 januari Tangelder presenteert Nijmegen
woensdag 20 januari de Harmonie Edam
donderdag 21 januari Van Slag Borger

Martyn Joseph

Folk/singer-songwriter Martyn Joseph uit Cardiff (Wales) maakt muziek in de stijl van Billy Bragg en Luka Bloom. Hij wordt ook wel de Welsh Springsteen genoemd. Martyn heeft in zijn eigen land maar ook in Canada en in de US een enorme live reputatie opgebouwd, juist omdat hij zich helemaal geeft op het podium. Zijn liedjes komen recht uit het hart. Martyn speelt ze intens, puur en zonder opsmuk. Naast Martyn´s drukke schema van optredens is hij onlangs met zijn partner een liefdadigheidsorganisatie begonnen die hulp biedt aan diverse kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Hij gaat daar zelf ter plaatse om de giften te overhandigen zonder tussenkomst van anderen. Martyn doet dit met heel veel liefde en passie en vindt hier ook nieuwe inspiratie. Zijn nieuwste album ‘Sanctuary’ is een verhaal over zijn ervaringen en ontmoetingen tijdens zijn reizen. Het zijn stuk voor stuk aangrijpende en inspirerende songs die live nog meer indruk maken.

dinsdag 2 februari VerkadeFabriek Den Bosch
woensdag 3 februari Agnietenkapel Gouda
vrijdag 5 februari Listwaar Oud Heverlee (België)
zaterdag 6 februari Acoustic Alley Den Haag
zondag 7 februari Cultureel Café De Amer Amen
dinsdag 9 februari de Schalm Westwoud
woensdag 10 februari Theater de Wegwijzer Nieuw en Sint Joosland
vrijdag 12 februari Xinix Nieuwendijk
zaterdag 13 februari de Slotplaats Bakkeveen
zondag 14 februari Arscene Hansbeke (België)

Matty Charles & Katie Rose

Amerikaan Matty Charles wordt in eigen land bewonderd door diverse van zijn collega songschrijvers. Zijn muzikale verhaaltjes zijn mysterieus, tijdloze schoonheid. Zijn stem is warm, donker en melancholisch en doet wel wat denken aan Guy Clark. Zijn ballades klinken als klassiekers uit vervlogen tijden zodat je jezelf constant afvraagt of je hier soms luistert naar een traditional uit de gouden jaren van de country muziek. Songs uit de pen van bijvoorbeeld June Carter Cash of Charlie Rich of Willie Nelson. Onlangs liep hij zangeres Katie Rose tegen het lijf en merkte ze dat hun stemmen prachtig mengen in close harmony sound zoals je die bijvoorbeeld hoort bij the Everly’s of Louvin Brothers. In februari komt hun nieuwe album Catching Arrows uit waarmee hij ook Nederland en België weer komt aandoen. Matty zegt zelf te zijn geïnspireerd door de plaatsen die hij veelvuldig heeft bezocht zoals winkels vol oude spullen, boeken, platen. Oude schuren volgepakt met dozen en oude filmtheaters met nostalgische films. Veel van deze plaatsen bestaan inmiddels niet meer, maar zijn wel het raamwerk van Matty’s gevoelens en gedachten die aan de fundering van zijn liedjes staat.

zaterdag 13 februari Venue, Utrecht
zondag 14 februari Museum Nic Jonk, Grootschermer
maandag 15 februari Meneer Frits, Eindhoven
dinsdag 16 februari VerkadeFabriek, Den Bosch
donderdag 18 februari CC de Breughel, Bree (België)
vrijdag 19 februari Acoustic Alley, Den Haag
zondag 21 februari Cultureel Café De Amer, Amen

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen