De eerste editie van het Soul Live Festival vond plaats op de Pettelaarse Schans in Den Bosch. Soul liefhebbend Den Bosch en omgeving verzamelde zich en jong en oud genoten samen onder de stralende zon van de heerlijkste soulvolle klanken van diverse DJ’s en live optredens op de verschillende podia. De presentatie van het Soul Live Festival lag in handen van Howard Komproe.

Howard Komproe

Jennie Lena opende samen met Jaxswing de live optredens in de Main Stage en met name ‘Who’s loving you’ van de voormaling Voice of Holland-deelneemster werd goed ontvangen bij het publiek. Ook zong ze ‘Son of a preacher man’ en ‘P.Y.T’ van Michael Jackson. Daarna was het aan Jimi Bellmartin om met Jaxswing alle oude danspasjes weer tevoorschijn te halen. ‘I feel good’, ‘Sweet soul music’ en ‘Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine’ zorgden ervoor dat het publiek lekker los kwam.

Jennie Lena

Jimi Bellmartin

Danjil & Friends kreeg het publiek ook goed mee met een zeer gevarieerde set aan soul liedjes. Achtergrond zangeres Melanie Tuasuun zong ‘Wat cha gonna do for me’ van Chaka Khan, haar uithalen kwamen zo nu en dan dicht in de buurt van Chaka Khan. Daarna danste het publiek mee op ‘Clean up woman’ van Bettie Wright met een stukje ‘Love on top’ van Beyoncé als intro.

Danjil & Friends

Tijdens en na de optredens draaiden dj’s op de andere podia de lekkerste soul hits van Whitney Houston en Chaka Khan tot Total Touch en Salt-n-Pepa. Op het Soulcity podium was er ook veel aandacht voor de muziek van Michael Jackson, Maydien uit Oss was de MC. De band Soul Solution zorgde samen met David Dam voor een groot feest met nummers als ‘Maria Maria’ en ‘Satisfaction’. Daarna volgde een ijzersterke Michael Jackson-medley, met liedjes als ‘Billie Jean’, ‘Blame it on the boogie’ en ‘Can you feel it’. Het mooiste moment van dit optreden was echter toen zanger David Dam Kim uit het publiek het podium op vroeg, ze trouwt binnenkort en daarom zong hij een aantal nummers voor haar.

David Dam

Big Boy Caprice zong samen met Soul Solution een aantal nummers, waaronder een sterke uitvoering van ‘1999’ van Prince. Maar ook ‘Ignition’ van R. Kelly kwam goed uit de verf. Big Boy Caprice gaf ‘Crazy’ van Gnarls Barkley een verrassende twist door het te combineren met ‘Natural Blues’ van Moby. Het publiek ging helemaal uit hun plaat toen ‘Hey Ya’ van Outkast werd ingezet.

Big Boy Caprice

Het absolute hoogtepunt van het Soul Live Festival kwam in het laatste optreden blokje van The Soulmates met Dwight Dissels, Boris en Berget Lewis. Zanger Dwight Dissels bracht een verpletterende uitvoering van het Boys II Men0nummer “End of the road”, hiermee maakte hij ook indruk tijdens zijn The Voice of Holland-deelname. Boris nam het stokje over van Dwight Dissels en bracht naast eigen werk ook covers, waaronder een erg goede en eigen versie van ‘Crazy’ van Gnarls Barkley.

Dwight Dissels

Boris

De spreekwoordelijke kers op de taart van het Soul Live Festival was Berget Lewis, met een sterke set met onder andere liedjes van Stevie Wonder en Chaka Khan. De power van Berget kwam met name in de Tina Turner-nummers ‘Addicted to love’ en ‘Proud Mary’ naar voren. Natuurlijk mocht een weergaloze uitvoering van ‘Purple Rain’ van Prince niet ontbreken.

Berget Lewis

De eerste editie van het Soul Live Festival kan de boeken in gaan als een zonnig en geslaagd debuut.