Toen ik deze cd ontving kwam mij de naam Steve Hunter weliswaar bekend voor, maar niet in combinatie met blues. En met enig zoekwerk in internet bleek dit inderdaad de Steve Hunter te zijn die ik kende van zijn werk met Alice Cooper en Lou Reed. Ook heeft hij zijn talent in dienst gesteld bij mensen als Peter Gabriel, David Lee Roth, Bette Midler om er maar een paar te noemen. Maar ook heeft hij een aantal soloalbums uitgebracht en hij werkt tevens als producer en songschrijver.

HunterSteve ManhattanBluesProject_cVoor zijn vijfde solo-cd “The Manhattan Blues Project”, dat overigens al in 2013 uitkwam, heeft hij zich verzekerd van de hulp van gitaristen als Joe Satriani, Michael Lee Firkins, Marty Friedman, Joe Perry, terwijl ook Johnny Depp ergens een gitaarsolo weggeeft. Het album is samengesteld uit twaalf instrumentale songs, die variëren van lieflijke songs als het eerste nummer “Prelude To The Blues” tot recht-toe-recht-aan blues als “The Brooklyn Shuffle”. Fraai zijn de versies van Peter Gabriels “Solsbury Hill”, waaraan hij destijds het gitaarwerk heeft geleverd, en Marvin Gayes “What’s Going On”. Mijn favoriete tracks zijn het relaxte “Twilight In Harlem” met gitaristen Joe Satriani en Marty Friedman, en blues “The Brooklyn Shuffle”, met Joe Perry en Johnny Depp.

Voor liefhebbers van gitaarmuziek is dit een absolute aanrader. Er is briljant gitaarspel te horen en een genot om naar te luisteren. (Deacon Records) (7,5/10)