SUPER SUNDAY in Raalte

Stralend weer , 13 bands op 2 podia, een groot Adventureland voor de kids, ludiek straattheater , dampende barbecues , verrassingen in loungeland , wat wil een mens nog meer?

Om 13.00 gingen de poorten open en het duurde maar even , het festivalterrein stroomde in no time vol met  bezoekers uit alle windstreken voor dag 2 van Ribs & Blues 2017 . Een lange 1e Pinksterdag met maar liefst 12 uren programma.

Stralend weer , 13 bands op 2 podia, een groot Adventureland voor de kids,  ludiek straattheater , dampende barbecues , verrassingen in loungeland , wat wil een mens nog meer? Oh ja, koele drankjes en een genoeg keuze aan vers food !

Presentator Jaap Harmsen rende van de Mainstage naar het Delta podium en vice versa om de artiesten aan te kondigen. Van The Hackensaw Boys tot en met de afsluiter THE RED DEVILS , grote variatie in stijl maar roots –en/of  blues raakten ze allemaal op hun eigen manier.

Bij vlagen was het zeer druk op het festivalterrein maar de bekende en vooral altijd gemoedelijke ‘Ribs & Blues sfeer’ leed daar zeker niet onder.

Thuisblijvers hebben heel veel gemist maar werden een beetje gecompenseerd omdat Ribs & Blues de hele dag via livestream was te volgen. En dat deden unieke bezoekers uit de hele wereld van China tot Zuid Afrika en van Canada tot de Bahama’s.

De zondag werd afgesloten met een legendarisch optreden van The Red Devils.

25 jaar na het uitkomen van King King , volgens insiders nog steeds het beste bluesalbum ooit, stonden de vier originele leden met onze landgenoot Pieter van de Pluijm , alias Big Pete in de rol van wijlen Lester Butler op de mainstage.

Alle blueskrakers van King King kwamen voorbij in een dampende en stuiterende set.

Tot ver na middernacht werd Pinksteren gevierd in Raalte.

De schoonmaakploegen konden aan het werk, dag 3 is in aantocht.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen