The Black Keys heeft vandaag het nieuwe album ‘Delta Kream’ uitgebracht. Bandleden Dan Auberbach en Patrick Carney ontwikkelden op jonge leeftijd al een grote liefde voor de Missippi Country Blues en besloten ‘Delta Kream’ volledig te wijden aan het genre. De 11 tracks zijn tot stand gekomen in opnamesessies met blues legendes als R.L. Burnside en Junior Kimbrough.

De band heeft het album opgenomen in Dan Auerbach’s Easy Eye Sound-studio in Nashville samen met Kenny Brown en Eric Deaton – twee muzikanten die lange tijd speelden met blues legendes als R.L. Burnside en Junior Kimbrough. Het album dankt zijn naam aan de iconische foto van William Eggleston in Mississippi, die ook gebruikt is voor het artwork.

Afgelopen maand bracht de band al twee singles uit: ‘Crawling Kingsnake’ en ‘Going Down South’. Beide videoclips zijn opgenomen in Jimmy Duck Holme’s Blue Front Café, een plek die een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van blues in Mississippi.

Over The Black Keys

Jeugdvrienden Dan Auerbach en Patrick Carney vormen sinds 2001 de band The Black Keys. Na het uitbrengen van hun debuutalbum ‘The Big Come Up’ in 2002 bouwden ze jarenlang een vaste schare fans op in de underground scene. Sinds de release van het album ‘Brothers’ in 2010 is The Black Keys een band van wereldformaat met zes Grammy Awards, hits als ‘Loney Boy’ en ‘Little Black Submarines’ en headliner shows op festivals als Lowlands, Glastonbury en Coachella. Hun laatste album, ‘Let’s Rock’, kwam in 2019 uit.