Op vrijdag 16 juni komt het langverwachte, nieuwe, zelfgetitelde album van The Dustbowl Revival uit. Het album toont de nieuwe en spannende muzikale richting die de band ingeslagen is, waarbij ze dixieland jazz, folk en pre-war blues hebben ingeruild voor een energieke mix van soul, funk en roots rock, die doet denken aan het werk van Fleetwood Mac, Paul Simon, Aretha Franklin en klassieke Stax-opnames. Een eigentijds geluid die de band in het rijtje van artiesten als St. Paul & The Broken Bones en Nathaniel Rateliff & The Night Sweats plaatst.

De afgelopen jaren heeft The Dustbowl Revival uit Venice, California furore gemaakt met hun spetterende mix van vintage Americana stijlen, zoals old school bluegrass, gospel en pre-war blues. Op het nieuwe album slaat de band nieuwe wegen in en hun aanstekelijke en vrolijke sound heeft zich op een organische wijze ontwikkeld naar een meer soulful en funky geluid waarin diepere emoties en een moderne vibe duidelijk hoorbaar zijn.

Bij de opnames van het nieuwe album heeft The Dustbowl Revival de hulp ingeroepen van Grammy-winnend producer Ted Hutt, die tevens mede-oprichter van de Iers/Amerikaanse punkband Flogging Molly is. Hij werkte eerder al samen met artiesten als Dropkick Murphys en Old Crow Medicine Show en heeft een grootste bijdrage geleverd aan de muzikale evolutie van The Dustbowl Revival. Frisser en relevanter dan ooit!