Op zaterdag 10 december staat het Hammondorgel centraal in Jazzpodium DJS in Dordrecht tijdens The Killer B3 Session. Zeker vier grote Hammond-talenten zullen, elk op hun eigen manier, het beroemde toonwielorgel laten horen.Het Hammondorgel is een elektromechanisch orgel dat in april 1934 gepatenteerd werd door de Amerikaanse uitvinder Laurens Hammond. Hoewel het instrument oorspronkelijk verkocht werd aan kerken als goedkoop alternatief voor het pijporgel, werd het later ook gebruikt voor jazz en, in grotere mate, voor rock en gospel. Bekende hammond organisten zijn Jimmy Smith, Dr Lonnie Smith en Jimmy McGriff.

Deze avond zal er een Hammond B3 op het podium staan. Een vaste ritmesectie zal diverse organisten begeleiden waaronder een aantal jonge talenten. Organisten Simon Oslender, Willem ’t Hart en Boye Ingwersen sturen alle drie op Codarts bij Carlo de Wijs. Ze brengen een aantal klassieke Hammond-stukken. Vol met groove, blues, funk en swing.

Jazz & Beyond brengt elke tweede zaterdag van de maand een liveband plus een dj die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixt. De muziek is voor jong en oud.