The Lasses & Kathryn Claire (NL/USA)

Op woensdag 5 oktober bij Roots in ‘t Groen:

Sophie ter Schure en Margot Limburg, samen The Lasses, ontmoeten elkaar in 2012 en ontdekten al snel dat ze een passie deelden voor traditionele en originele folkmuziek. Het eerste gezamenlijke optreden liet dan ook niet lang op zich wachten. In de afgelopen drie jaar stonden ze als The Lasses op menig podium in binnen- en buitenland, met als klapstuk een tour langs de westkust van Amerika in het voorjaar van 2015. The Lasses zingen vooral liedjes met een goed verhaal en laten zich daarbij niet beperken door regio of genre. Appalachian bluegrass, Schotse ballade of Ierse folk, je hoort dat dit duo altijd met hart en ziel voor de liedjes gaat. Ze staan bekend om hun humorvolle introducties van de toch vaak droevige liedjes, die loepzuiver en vol gevoel worden gezongen. Daarnaast vullen de warme alt van Margot en de gevoelige sopraan van Sophie elkaar perfect aan.
Vorig jaar speelden ze tijdelijk met de Amerikaanse zangeres en violiste Kathryn Claire. De tweestemmige liedjes van The Lasses kregen ineens een derde, donkerder stem erbij, plus een geweldige vioolpartij. Ook Kathryn’s liedjes bleken goed in de smaak te vallen met driestemmige refreinen. Hun samenwerking bleek een groot succes en er wordt een terugkerende samenwerking gesmeed. Daarom zijn ze dit najaar gedrieën opnieuw op tour.

Roots in ’t Groen concerten vinden plaats in een luisterambiance op de eerste woensdag van de maand in Het Koepelhuys van Heerenhuys 23, Heuvel 23, 5664 HL Geldrop. Aanvang 20.30 uur (stipt!).
Tijdens de pauze gaat niet alleen de hoed rond (min. bijdrage is 5 euro), maar ook een schaal met overheerlijke hapjes aangeboden door Van den Berg Eetwinkel & Visdelicatessen.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen