THE LIBERATORS ARE BACK

The Liberators uit Maastricht zijn terug van een lange sabbatical. De Rock&Roll-band toerde tussen 1979 en 1992 van het Noorse Bergen tot het Spaanse Lanzarote, en heeft in Maastricht een trouwe schare fans. Deze lente bleek de band nog altijd een uitverkochte zaal plat te kunnen spelen.

Het ziekbed van de inmiddels overleden zanger Wouter Post, bracht The Liberators na ruim 20 jaar weer bijeen voor een intieme sessie in het hospice. Daarop volgde in maart 2016 een concert in Maastricht voor een zaal vol fans van het eerste uur en nieuwe bewonderaars en even later een succesvol optreden voor heel veel fans op het Bruis festival in Maastricht.
De bezetting is niet meer helemaal zoals vroeger: naast bassist Sjang Coenen, gitarist Frans Piepenbrock en drummer Lucas Vroemen staan nu zanger Maurice Peters en mondharmonicaspeler en gitarist Stephan Hermsen op het podium. The Liberators repeteren weer en schrijven nieuwe nummers. De muziek blijft Rock&Roll en blues en klinkt anno 2016 nog net zo strak als in de jaren 80 en 90.

Verleden
De band maakte een albums en een handvol singles voor Polydor, Philips en voor de het Belgische Munich Records. The Liberators speelde op grote festivals in Europa en toerde met diverse grote internationale artiesten als vaste support act.

Bassist Sjang Coenen speelde daarna met bekende Belgische muzikanten als Ruben Block, Novastar, Admiral Freebee en Milow. Gitarist Frans Piepenbrock was te zien in onder meer de bands Oops A Go Go en Teun and the Crocodiles. Drummer Lucas Vroemen ging de geluidstechniek in en werd daarna ondernemer in de media industrie.

Maurice Peters was in de jaren 80 al 2 jaar de zanger van The Liberators en treedt tegenwoordig ook akoestisch op met Funky Buddha en Coupe Deville.

Stephan Hermsen speelt behalve in The Liberators ook al jaren in zijn band The Electrophonics.

Gastmuzikant Peter Hermesdorf is een veelgevraagd saxofonist in de Nederlandse
muziekscene, speelt ondermeer met het Goede Doel en maakte furore met zijn Searing Quartet
in de Jazzscene in Europa. Peter was ook al in de 80 en 90er jaren gastmuzikant bij de band.

Reeds verschenen albums:
On Mission(Polydor 2442147)
Let’s Ball Tonight (Madagascar MAD 008)
The Liberators (Madagascar MAD 015)
The Liberators (SM Productions 210386)

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen