Dit jaar is het laatste album van de Britse hiphop formatie The Streets uitgekomen. Sinds het debuutalbum Original Pirate Material in 2002 zijn Mike Skinner en de rest van de groep een gevestigde naam in de hiphop scene. Met een mix van garage, house en hiphop brengen The Streets een vernieuwende sound, die resulteert in goed verkopende albums en succesvolle Europese tours. Computers and Blues bestaat uit 14 tracks, een lekker vol album dus.

De openingstrack laat meteen horen wat er wordt bedoeld met Computers and Blues, het had de titeltrack kunnen zijn. Zoals ook op de rest van het album wordt er meer met electronische geluiden gewerkt dan we van The Streets gewend zijn, maar nooit zonder de sentimentele ondertoon te verliezen. Op de openingstrack Outside In wordt die onder andere door een subtiele gitaarrif en een saxofoon geborgd. Een paar keer probeert Skinner op dit album de Computers and Blues in één track te combineren, onder andere op Roof of Your Car. Dit is dan ook één van de mooiste tracks op het album.

Buiten een aantal uitstapjes naar garage (ABC) en disco (Trust Me) is veel ‘goeie ouwe’ Streets sound op het albumt terug te horen. Op We Can Never Be Friends en Blip On A Screen laat Skinner horen dat hij een begenadigd rapper, maar vooral een geweldige ‘storyteller’ is. Volgens frontman Skinner is Computers and Blues het laatste album dat The Streets uitbrengen. Stoppen op je hoogtepunt heet dat, al ligt er gezien de kwaliteit van dit album voorlopig nog geen neergang in het vooruitzicht. (8/10) (Warner)

{slide=tracklisting:}

1. Outside Inside2. Going Through Hell3. Roof Of Your Car4. Puzzled By People5. Without Thinking6. Blip On A Screen7. Those That Don’t Know8. Soldiers9. We Can Never Be Friends10. Abc11. Omg12. Trying To Kill M.E.13. Trust Me14. Lock The Locks

{/slide}