Niemand minder dan het Britse The Temperance Movement is toegevoegd aan het programma van het nieuwe Lighttown Blues Festival. Op vrijdag 3 november staat Klokgebouw Eindhoven helemaal in het teken van de gitaarblues. Eerder waren Supersonic Blues Machine (feat. Eric Gales), Kenny Wayne Shepherd, Mike Zito, Layla Zoe, Aaron Keylock, Revel in Dimes en Hoodoo Monks al bevestigd en ook de kaartverkoop van Lighttown Blues Festival, van zowel de reguliere als de VIP-kaarten, is reeds begonnen.

The Temperance Movement werd geformeerd in 2011 en werd door de Britse pers al snel als de ‘British next big rock ‘n’ roll band’ betiteld. En terecht! De band maakt haast vintage bluesrock waar de invloeden van onder andere The Band, Black Crowes en The Rolling Stones goed in terug te horen zijn. Ze toerden de afgelopen jaren bijna non-stop door Amerika en Europa en deden in 2014 zelfs het voorprogramma van The Rolling Stones. Hun meer dan uitstekende live-reputatie zorgt immer voor uitverkochte tournees en spraakmakende shows. Het vijftal brengt stevige, swingende rock ’n roll met psychedelische invloeden. Het fenomenale stemgeluid van frontman Phil Campbell, enerzijds krachtig en fel, kan op andere momenten ook broos en ingetogen klinken. Verlies je in de opzwepende drumpartijen, ronkende gitaarklanken en zo’n lekkere southern-rock achtige sound. The Temperance Movement gooit live hoge ogen en weet 100% te overtuigen. Bereid je voor op rock ‘n’ roll van het hoogste niveau.

Alleen de tweede special guest van Supersonic Blues Machine wordt later nog bekendgemaakt en voor alle informatie over Lighttown Blues Festival, zie: www.lighttownblues.nl.