De Britse folkrock band The Waterboys komt naar Nederland. Het zestal onder leiding van frontman Mike Scott, dat in de jaren tachtig legendarische hits scoorde als ‘The Whole Of The Moon’ en ‘Fisherman’s Blues’, staat op woensdag 15 november met een exclusieve show in de Amsterdamse AFAS Live. De kaartverkoop voor dit concert start vrijdag 14 april 2017 om 10.00 uur.

Slechts weinig bands hebben letterlijk en figuurlijk zoveel gedaanteverwisselingen ondergaan als The Waterboys. De formatie van Mike Scott begon ooit in 1983 als post-punk-groep, maar groeide – na veel muzikale- en bandtransformaties – uit tot een solide folkrock act, waarbij roots-, funk-, country- en blues invloeden de nog immer eclectische sound bepalen. Met de livebezetting van de band – met Mike Scott (gitaar), Steve Wickham (violist), Ralph Salmins (drums). David Hood (bas), Zach Ernst (gitaar) en Paul Brown (toetsenist) heeft de Britse groep nu een solide basis, die sinds het succesvolle laatste album Modern Blues (2015) en de daaropvolgende wereldtournee, niet meer is gewijzigd.

The Waterboys is een band met een prachtige geschiedenis achter zich, maar een even fraaie toekomst in het verschiet. Met klassiekers als ‘The Whole Of The Moon’ (1985) en ‘Fisherman’s Blues’ (1988) in de achterzak, weet het zestal namelijk nog immer een enerverende en beklijvende show neer te zetten. Dat de hits van de Britten de tand des tijds makkelijk hebben doorstaan, bewijzen collega-artiesten, die regelmatig met de evergreens van The Waterboys aan de haal gingen. Zo zong Prince The Whole of the Moon op het podium en scoorde Ellie Goulding een top drie-hit met ‘How Long Will I Love You’.

De show van 15 november valt samen met het nieuwe studioalbum (onder platenlabel BMG Records) dat later dit jaar verwacht wordt. The Waterboys, de band die als geen ander een muzikale brug heeft geslagen tussen stoere Brits-Ierse rock en funky soul uit het Zuiden van de Verenigde Staten, staan garant voor een fijne trip down memory lane.