Trompettist, componist, producer en artiest Theo Croker kondigt een nieuw album aan: ‘BLK2LIFE || A Future Past’. Het is zijn eerste album sinds het veelgeprezen album ‘Star People Nation’, dat hem een Grammy nominatie opleverde. Het album komt op 24 september uit via Sony Masterworks en werd geproduceerd door Theo Croker. Het album bevat samenwerkingen met Wyclef Jean, Ari Lennox, Gary Bartz, Charlotte Dos Santos, Iman Omari, Malaya en Kassa Overall.

Trompettist en componist Theo Croker (de kleinzoon van trompettist Doc Cheatham) is een exponent van de rijke Amerikaanse jazzscène die velen in één adem noemen met Robert Glasper, Esperanza Spalding, Kamasi Washington, Terrace Martin, en anderen. Theo Croker is een storyteller die verhalen vertelt via zijn trompet. De muzikant, componist, producer en bandleader denkt niet in hokjes. In zijn werk hoor je niet alleen jazz maar ook r&b, hiphop, blues en salsa. Hij werkte al samen met artiesten als reggaezanger Chronixx, hiphopppers J. Cole en Common en r&b-zangeres Ari Lennox.

De 13 tracks van ‘BLK2LIFE || A Future Past’ zijn een hedendaags verhaal, geïnspireerd door de reis van de vergeten held naar zelfrealisatie en een muzikale viering van Afro-roots, en uiteindelijk een terugwinnen van de cultuur, voor de cultuur. Croker: “Ik maak een statement met deze titel en het project, ‘Ik kan eerst een artiest zijn voordat ik een zwarte artiest ben’. Ik kan een muzikant, schepper en producer zijn zonder categorie.”