Tips en must see’s! deel 3

Focus; “Omdat de band live fantastisch speelt, ook zonder Jan Akkerman. Thijs van Leer op dwarsfluit bij het nummer Hocus Pocus, ik kan niet wachten.”

Vandaag de tips van Tom Veltien, de jonge Raalter gitarist die druk is met de organisatie van zijn bijzondere concert ‘De randen van de Blues’ in het Hoftheater zaterdag 17 oktober, van Simon Butink, een van de organisatoren van het recente ‘Blues rond de Pomp’ in Heino, en van Gerard Elferink, oud-wethouder van Raalte maar vooral hartstochtelijk bluesliefhebber.

Ondanks de optredens van 21 bands op eerste en tweede Pinksterdag is Tom Veltien ervan overtuigd dat hij van elke optreden iets zal mee maken. Hij heeft voor de bluesliefhebbers drie duidelijke tips, te beginnen met de Amerikaanse Popa Chubby; “Blues zoals het bedoeld is! Zeker fantastisch als je van gitaarmuziek houdt!.” Tip nummer twee is de Nederlandse Leif de Leeuw band: “Na hen meerdere malen live te hebben gezien kan ik niks anders zeggen dan dat het een steengoede band is! Het klopt op alle fronten!”

Als derde  noemt de jonge Raalter gitarist de Britse ‘The Brew’: “Die lijken beïnvloed door bands als Led Zeppelin, Uriah Heep, Wolfmother, Kula Shaker en The Black Keysweet. Toch hebben ze hun eigen sound en zijn ze erg experimenteel!”

Simon Butink  zet bovenaan zijn lijstje ook al de Amerikaanse Popa Chubby; “Die is een vaste bezoeker van Ribs en Blues, net als ik. Het is super wat zo’n man in (bijna) z’n eentje kan.”

Heel nieuwsgierig is de Heinoër naar het optreden van Spinrock met frontvrouw Sabine Uitslag; “Ik ben heel benieuwd wat deze dame uit de buurt, Welsum, met haar band van de blues maakt. Gaat ze het speciale optreden van Miss Montreal in 2012 verslaan?”

Als derde tip noemt hij  de Dynamite Blues Band; “Gewoon knallende blues, heerlijk voor de afwisseling!”

Gerard Elferink uit Raalte begint met zijn tips al op de (betaalde) zaterdagavond met de legendarische Nederlandse band Focus; “Omdat deze band live fantastisch speelt, ook zonder Jan Akkerman. Thijs van Leer op dwarsfluit bij  het nummer Hocus Pocus, ik kan niet wachten.”

Net als Simon Butink tipt Elferink ook de Dynamite Bluesband die eerste Pinksterdag speelt. “Zij spelen de blues zoals ik dit graag hoor, vuig, smerig en een scheurende bluesharp.” Vooral dat laatste zal de Raaltenaar, zelf ook een verdienstelijk bespeler van de bluesharp oftewel de mondharmonica aanspreken.

bron: Weekblad voor Salland

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen