Toffe nieuwe wijkbank in het Arnhemse Broek

Bewoners van de wijk Broek hebben samen met leerlingen van de Paulusschool een wijkbank gemaakt. Vrijdag wordt de bank onthuld. En is het groot feest op het terrein van playground De Blokhut.

Kunstenares Astrid Aries belde in de buurt van de Blokhut aan bij bewoners, vertelde over plannen om samen met bewoners een bank gaan bouwen voor de wijk en vroeg hen: Heb je thuis ook een bank staan, met wie zit je het liefst op de bank, waar gebruik je de bank voor? Hoe belangrijk is de bank in je huis en mag ik een foto van je maken op de bank?

Verhalen uit de buurt

De leerlingen van de Paulusschool gingen ook samen met Astrid Aries aan het werk, leerden de fijne kneepjes van het interviewen en fotograferen en gingen op pad om verhalen in de buurt te verzamelen. De foto’s en verhalen kun je nog terugvinden op Facebook. Ook op de reeds bestaande lange betonnen bank van het terrein, kun je verhalen en foto’s bewonderen.

Hulp van kunstenaars

De nieuwe buurtbank is met hulp van kunstenaar Karel van der Eijk gemaakt. Op vrijdag 30 juni vanaf 14.30 uur is het feest bij de Blokhut, Le Mairehof 20. Bewoners presenteren een logo en hun plannen voor de toekomst van de Blokhut, er is muziek, koffie, thee, limonade én natuurlijk de onthulling van de wijkbank.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen