UITREIKING DUTCH BLUES AWARD AAN ROOTBAG

Onlangs werd bekend dat Rootbag de Dutch Blues Award in de categorie Dutch Blues Band 2015 heeft gewonnen.

Op 19 maart a.s. krijgt de band, uit handen van Bart Kamp, winnaar Dutch Blues Award 2015 in de categorie bassist, tijdens hun optreden op de Southern Bluesnight in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen, de Award overhandigd.

Na een start met hindernissen is de band, na hun doorstart in 2014, niet meer weg te denken van de podia. Avond aan avond weten Richard van Bergen, Roelof Klijn en Jody van Ooijen hun publiek van begin tot eind in de ban te houden met hun heerlijke swampy blues/roots geluid.

De motivering van de Dutch Blues Foundation luidde als volgt: de lovende recensies op de eind 2014 uitgebrachte cd werden in 2015 live volledig waargemaakt. De band heeft een heerlijk, terug naar het delta/roots geluid en weet van de eerste tot de laatste seconde te boeien. De souplesse, waarmee de muzikanten hun muziek brengen, de ervaring en het plezier roepen louter positieve reacties op. Een uniek geluid in Nederland.

De Dutch Blues Awards worden jaarlijks door de Dutch Blues Foundation uitgereikt aan personen of organisaties die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues. Er worden Awards uitgereikt in de categorieën Dutch Blues Band, Dutch Blues Artist, Dutch Blues CD, Dutch Blues Hall of Fame en Keeping the Blues Alive. De Dutch Blues Foundation zet zich sinds 2009 in voor de promotie van bluesmuziek en bluesmusici. De stichting wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorgdragen voor erkenning van bluesmusici en bijdragen aan de bekendheid van de blues in Nederland.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen