Uitslag 3 voorronde 053wijkenfestival

Wederom een gezellige avond in NiXenMeer met bands die strijden voor het 053wijkenfestival.

Voor de jury, bestaande uit Raymond Nijenhuis, Chris Wobben en Jan van Eck, de taak om de bands te beoordelen.

De eerste band, Missed High Five, mocht de avond openen. Een niet gemakkelijk taak, zeker als je nu pas voor de tweede keer op het podium staat. Na een ietwat, door spanning, stroef begin komt de band steeds beter in haar vel. De progrock weten zij, met allemaal eigen nummers, verrassend veel dynamiek te geven, hier en daar waren de bandleden een beetje zoekende en moet de zang nog een beetje groeien richting de stevige sound van de band. Maar al met al veel waardering voor ‘Misses High Five, dat is zo’n korte periode dit weet neer te zetten en als zij dit door trekken, kan er nog heel wat moois uitgroeien.

Als tweede zijn de Uggly Twins aan de beurt. Deze heren hebben al wat meer podiumervaring en spelen covers uit alle segmenten.Zij weten zich goed te presenteren aan het publiek. Het moeilijke om allemaal covers akoestich te spelen, is de kracht van sommige nummers te behouden en daarmee loert het gevaar van het afvlakken van de songs, als zij dat weten om te zetten, dan wordt het allemaal nog spannender.

En de laatste band, Interflow, spelen een mix van eigen werk en covers. Zij voelen elkaar goed aan, hebben oog voor elkaar en spelen met een enorme drive stevige rock, het plezier spat er af, alles goed bij elkaar gehouden door een uitstekende drummer. Als ook de microfoon beter in de gaten wordt gehouden, komt ook de zang beter uit en is het plaatje compleet.

De uitslag van de avond:
gedeelde 2e plaats: Missed High Five en de Uggly Twins 7 punten
1e plaats: Interflow met 8 jurypunten plus 1 publiekspunt maakt 9 punten.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen