Uitslag tweede voorronde Wijkenfestival 053

Vrijdagavond 29 mei, stonden er weer vier bands uit de regio 053 bij NiXenMeeR op het podium.
Noroc
PageOneOSix
Wide Awake
Ransom

De winnaar van deze voorronde werd Ransom.

Lees hieronder het juryrapport:

Noroc
Een spannende combinatie van Fleetwood Mac en Danzig. De band had goede energie en het enthousiasme was te zien. Het samenspel tussen de muzikanten liet wat te wensen over. Maar met de strakke drummer en de eerlijke eigen composities zoals ‘ Long way from home’ kan de band nog veel verder komen.
Cijfer:6

PageOneOSix
De samenzang was heel goed en de band had goede eigen composities. Wel zou PageOneOSix wat meer op zoek kunnen naar een coherenter geluid en wat meer afwisseling in de vorm van de composities. De band heeft nog veel mogelijkheden en potentie.
Cijfer: 7 + Publiekswinnaar (1 punt)

Wide Awake
De jonge coverband speelde met veel inzet de nummers, waarbij de foutjes goed werden opgelost. De keus van de nummers zorgde ervoor dat de mogelijkheden van zangeres niet zo best uit de verf kwamen. Het nummer van Joan Jett en de eigen compositie sprongen er daardoor positief uit. De jury is benieuwd naar meer eigen nummers van deze band.
Cijfer: 6

Ransom
De indrukwekkende opening liet meteen de prachtige samenzang van Ransom horen. De band speelde met veel enthousiasme en de jarenlange ervaring was goed te horen. De muzikanten speelden af en toe wel wat slordig en door wat gebrek aan dynamiek in de begeleiding kwam de samenzang verderop in de show soms niet zo best uit de verf. Als deze mannen in pakken gaan, kunnen ze volgens de jury zo op tour in Canada en Australie. Zet er een paar blazers bij en ze kunnen zo door naar Vegas. Een van de juryleden gaf de band een 10 voor muzikaliteit.
Cijfer: 8,5

Ransom – Desperado

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen