Uittip: vier de Lana del Rey Day in Brigant

De eigenzinnige popartiest Lana del Rey viert op 21 juni haar 32ste verjaardag. Reden voor een feestje, vond Sido Lanters, organistor van de Lana del Ray Day. Woensdag ben je welkom in Brigant voor een avond vol muziek, spoken word en natuurlijk: video games. 

Een ode

Lana del Rey Day is een ode aan de ”queen of sadcore” Lana del Rey. Verwacht een avondvullend programma waarin verschillende facetten van haar oeuvre vertegenwoordigd worden door dj’s, muzikanten en schrijvers. Te gast is bijvoorbeeld singer-songwriter Christopher Walkman die Del Reys rauwe bluesperiode belicht. Maar verwacht ook spoken word van Jasmijn Kam (afgestudeerd van ArtEZ Creative Writing) en Marcel Klein Legtenberg. Dit onderdeel van de avond komt voort uit Del Reys liefde voor poëzie, wat op te merken is uit haar muziek.

Del Rey als icoon

lana del rey day

Sido Lanters is groot fan van Del Rey en viert daarom graag haar verjaardag op bijzondere wijze. “Ze is net zo invloedrijk als meer conventionele popartiesten maar is wel heel eigenzinnig en karakteristiek waardoor ze zichzelf onderscheidt. Ze is meer dan alleen een artiest, ze heeft als het ware haar eigen mythe gecreëerd. Ze is een icoon geworden.” Lanters zal zelf ook optreden, namelijk met een dj-act onder de naam Lana del Gay. Hij is de afsluiter van de avond.

Video Games

Een leuk detail waar wij om moesten grinniken is de old school video game console die te vinden is op het feest. Je kunt dus ter plekke games spelen als knipoog naar Del Reys doorbraakhit Video Games. Lanters denkt ook dat het bij zal dragen aan het gevoel van nostalgie dat haar muziek opwekt.

Klinkt als een bijzondere avond, zelfs als je niet helemaal bekend bent met Del Reys werk. Wil je een kijkje nemen? Woensdag ben je welkom in Brigant vanaf 20.00 uur. Kijk voor het volledige programma en meer info hier.

 

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen