Met het op 24 maart te verschijnen debuutalbum ‘Stayin’ Out Late’ rijden The Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy, soulvolle rock ’n roll altijd actueel zal zijn. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, Creedence Clearwater Revival, The Rolling Stones en Otis Redding brengen Bas van Holt (zang en gitaar), Levi Vis (bas en zang), Rowan de Vos (keys en zang) en Rafael Schwiddessen (drum en zang) een heerlijke mix van blues, gospel en sixties rock met gouden melodieën als het onwrikbare fundament. Of zoals de groep het zelf zegt: “We play the old souls from the future”.

‘Stayin’ Out Late’ is geproduceerd door Mischa Den Haring (T-99) en Pablo van de Poel (DeWolff) en opgenomen in de Electrosaurus Southern Sound Studio’s van Pablo. Pablo van de Poel: “Op het moment dat ik The Dawn Brothers voor het eerst hoorde spelen sprongen de tranen in mijn ogen: dít is muziek waar ik rillingen van krijg. Dit is echt, dit is goed, dit is puur en onversneden en Nederlands! ‘Stayin’ Out Late’ is makkelijk het vetste album dat ik ooit heb mogen opnemen, DeWolff meegeteld!”

Met de release van de eerste single ‘Get Down The Road’ hebben we al mogen kennismaken met The Dawn Brothers en die kennismaking smaakt naar heel veel meer. Video ‘Get Down The Road’:

Naast de albumrelease show op 23 maart in Rotown in Rotterdam zijn The Dawn Brothers de komende tijd door het hele land live aan het werk te zien. Bekijk de website voor de reeds bevestigde tourdata.