blues poster 2014Dit jaar bestaat het Vechtdal Blues & Rock festival alweer 5 jaar. Dat moet natuurlijk uitgebreid gevierd worden op de laatste zaterdag van november. Ook zal dan de grote verbouwing van de Trefkoele in Dalfsen, waar het festival jaarlijks wordt gehouden, klaar zijn voor gebruik. Het festival zal daardoor voor de eerste keer in de vernieuwde Trefkoele + worden gehouden, dus dat is dubbelop feest! Vele blues- en rockliefhebbers uit het hele land zullen dan ook van de gelegenheid gebruik willen maken om de vernieuwde Trefkoele eens van binnen te bekijken. De nieuwe hal biedt namelijk nog betere mogelijkheden voor live concerten. De organisatie heeft daarom weer haar uiterste best gedaan om een prachtig programma in elkaar te zetten met voor het eerst zelfs een buitenlandse act.

The BluesBones uit Belgie: Deze band speelt heel veel op de grote bluesfestivals in het binnen- en buitenland en krijgt veel positieve kritieken in de (internationale) pers. Ze waren bijvoorbeeld dit jaar op Leerdam Blues, Zoetermeer blues en zelfs 2x te zien bij zowel de Ribs & Blues pre-party als op het Ribs & Blues festival. Maar ook vele andere grote festivals in Belgie, Nederland en Duitsland weten hen te vinden en te strikken. Dat ze zeer gewild zijn blijkt wel uit hun overvolle agenda en Vechtdal Blues & Rock is er dan ook enorm trots op dat ze ook op dit festival staan. Zij zullen hun heerlijke, voornamelijk eigen bluesrock nummers kwistig over het publiek uitstrooien. De band bestaat uit 4 ervaren rotten en de jonge, 20 (!) jarige en nu al meester gitarist, Stef Paglia in hun gelederen.

Sloe Gin: Deze superstrakke en zeer energieke bluesrock band zet vele bekende rock- en bluesrock covers geheel naar hun hand. Tot en met het laatste nootje blijft het enorm brede repertoire van deze band boeien. Het geheime ingrediënt? Wij weten het niet, maar wat we wel weten, is dat ze zich voor de volle 100% zullen geven. Vechtdal Blues & Rock is tevens het laatste concert voor zangeres Jantine, die band helaas gaat verlaten. Maar… gelukkig was de vervanging snel geregeld en zal zangeres Daphne de microfoon over gaan nemen. Wie weet komen ze zelfs nog wel even samen het podium op?????

The Them Lewis Boys: niet zomaar het zoveelste rock & roll bandje, maar DE band die alle bekende nummers van bv rock legende Jerry Lee Lewis vlekkeloos beheerst en een heus tribute aan deze wijdt. Met heerlijk hamerende piano akkoorden en heel veel show en swing, zal de zaal tot een kookpunt worden gebracht. Bekend geworden op de Zwarte Cross toert sindsdien ook deze band alle grote podia af en zetten ze hun ‘Great balls on fire’ en zullen doorgaan tot ‘The last man standing’. Van deze professionals verwacht de organisatie dan ook dat ze met een ‘Whole lotta shakin’going on’ en voor veel vuurwerk zullen gaan zorgen. Elk optreden een energieke show geven vinden deze mannen absoluut een must. Dus smeer alvast de Brylcreem in je kuif en doe je zwarte leren jasje aan die avond.

Tricklebolt: Voor de jongere bezoekers (want ook jongeren weten gelukkig de weg al heel goed te vinden naar het festival), maar uiteraard ook voor de oudere jongere, is er deze winnaar van de ‘Wraak van Salland’, gecontracteerd. Deze Space Truckers met leden variërend tussen 16 en 22 jaar, zijn in de korte tijd dat ze bestaan al een heel veel gevraagde act geworden. Jong, maar met een heel volwassen geluid spelen deze mannen vele rock covers weg en hebben al op heel wat podia gestaan want touren is iets wat de band graag wil. Hun slogan is niet voor niets “Muziek, muziek en nog eens muziek!”.

De presentatie van het festival zal weer in de vakkundige handen liggen van Gerry Jungen, bekend van o.a. het radio programma Bluesbox op Arrow. Het festival thema zal dit jaar weer het “Roadhouse” thema zijn. Dus de gezelligheid is nu al gegarandeerd met de fantastische aankleding, die elk jaar weer met veel vakmanschap en heel veel enthousiasme door de vrijwilligers wordt gedaan. De kaarten voor het festival kosten slechts 12,50 Euro in de vvk.