De Zweeds/Amerikaans/Franse band Blues Pills brengt je binnen twee noten terug naar vervlogen tijden van lange haren, wijde pijpen en grote rockhelden. Blues Pills wordt sterk beïnvloed door bands al Led Zeppelin, Cream, Janis Joplin en Fleetwood Mac. Ondanks de jonge leeftijd van de muzikanten spat de kwaliteit en authenticiteit er af. Drijvende baslijnen, groovende drums en gitaarsolo’s zoals je ze van oude Jimi Hendrix platen kent. Tel daar de indrukwekkende, soulvolle, rauwe stem van zangeres Elin Larsson bij op en je waant je binnen de kortste keren op Woodstock!

Sinds 2016 is het viertal een gevestigde naam in de rockscene en meer specifiek bij liefhebbers van bluesy hardrock met flinke scheuten psychedelica. Met de nieuwe cd ‘Lady In Gold’ uit 2016 (de opvolger van het debuut van twee jaar geleden) prolongeert Blues Pills niet alleen zijn titel van ‘must-see band’ maar maakt de urgentie nog wat groter.

Support is er van de Deventer stonerrockband Drive By Wire. Simone Holsbeek (ex-Cords, ex-Telefunk) vormt samen met Alwin Wubben de kern van de band. Drive By Wire weet hun inspiratiebronnen te destilleren tot een waanzinnige organische sound met de urgentie en puntigheid van 90’s grunge (Soundgarden, Alice in Chains), de sensualiteit van een P.J. Harvey en de heerlijk heavy psychedelische fuzzgrooves van 70’s bands zoals Black Sabbath.

Op 2 april staan de Blues Pills in Burgerweeshuis in Deventer en jij kan daar bij zijn. Like Maxazine Overijssel en deel dit bericht en misschien ben jij er bij! Wees snel, want het concert is al volgende week!