De Blackfoot Gypsies zijn het levende bewijs dat Rock ‘n Roll nog lang niet dood is. De band combineert het beste van de vroege Black Crowes met de Stones en Led Zeppelin en gooit er een country rock ‘n roll sausje overheen. Na jarenlang als duo gespeeld te hebben besloten zanger en gitarist Zack Murphy en drummer Matthew Paige om bassist Dylan Whitlow en mondharp speler Ollie ‘Dogg’ Horton aan te trekken om zo hun typisch Amerikaanse rocksound te verfijnen. Het viertal dook meteen de studio in met het geweldige album ‘Handle It’ (2015) als resultaat.

Een uitgebreide Amerikaanse en Europese tour volgde waarin ze onder andere het podium deelde met Alabama Shakes en White Fang. Dit voorjaar kwam de band met een nieuwe plaat genaamd ‘To the Top’ vol bluesy en dansbare tracks, waarmee de het viertal wederom de oversteek maakt naar Europa en daarbij wordt Amsterdam natuurlijk niet overgeslagen. Een niet te missen avond voor liefhebbers van de echte rauwe en energieke Rock ‘n Roll.

De Blackfoot Gypsies staan op 17 november in Q-factory in Amsterdam, en Maxazine Noord-Holland mag enkele kaarten weggeven. Win kaarten door Maxazine Noord Holland op Facebook en deel dit bericht op je timeline, en win!