Op 29 april staat Julian Sas, een van de bekendste bluesrockers van Nederland, samen met zijn band in Podium Hardenberg! Sas maakt al sinds 1996 zijn kenmerkende, soulvulle blues. De invloeden zijn rijkelijk on omvatten o.a. Stevie Ray Vaughan, Rory Galagher en natuurlijk Jimi Hendrix. Vanaf het moment dat de toen 12-jarige Sas zijn eerste gitaar ontving, is het instrument ook nooit meer weggeweest. Veertien jaar later volgde het eerste album, samen met zijn band.

Al snel volgde een optreden als headliner op het Fehmarn Festival in 1999, de Duitse variant van het mythische Woodstock, wat in zijn geheel geweid was aan Jimi Hendrix, één van Sas’ grote helden. Een ander groot idool is de Ierse Rory Gallagher. Julian Sas heeft de eer gehad regelmatig in zijn voetsporen te treden, door als headliner op te treden op aan Gallagher geweide festivals en zelfs met Gallaghers voormalige bandleden shows te doen.

Anno 2017 is Sas toch al een goede 21 jaar actief in de blues. In 2016 kwam dan ook al het negende album uit: ‘Coming Home’ en momenteel wordt nummer tien ook verwacht. Tijdens dit optreden kan je een goede mix van oud en nieuw werk verwachten en zal Sas opnieuw zijn reputatie bevestigen als een door de wol geverfde en gevierde bluesrocker.

In het voorprogramma staat de Friese coverband Wieke Rocks. Wieke Rocks is een 5-koppige rockband uit Friesland, die rauwe rockcovers speelt, van Beth Hart, Bad Company, Led Zeppelin, Sass Jordan, Janis Joplin, Stevie Nicks and many more!

Kaarten zijn te koop bij het Podium Hardenberg maar Maxazine mag kaarten weggeven! Like Maxazine Overijssel en deel dit bericht op je timeline en misschien ben jij er op 29 april bij!