Winnaar Award Dutch Blues Bassist 2015

Bart Kamp is de winnaar van de Dutch Blues Award 2015 in de categorie Dutch Blues Bassist. Hij was een van de genomineerden, die door de Award Commissie van de Dutch Blues Foundation werd voorgedragen en op wie het publiek kon stemmen.

De prijs wordt uitgereikt op 9 februari in Café-Zaal de Gouden Leeuw in Dongen

De zaal is open vanaf 15:30 uur en de aanvang is om 16:00 uur.
Toegang: gratis

Foto: Pemmy Larmené

Sinds jaren vertrouwd gezicht op de (Inter)nationale podia met diverse artiesten. Opgegroeid in muziekstad Breda. Met Phil Bee’s Freedom heeft Bart de halve finale gehaald in BB King’s Bluesclub tijdens de International Blues Challenge 2016 in Memphis. Momenteel heeft hij een eigen band, Blind B’ & the Visionairs met muziekvrienden als Richard van Bergen, Boy Vielvoye en Frank Duindam. Hij is regelmatig te vinden in zijn 2e woonplaats New York waar hij optreedt met o.a. Greg Gumpel, Dave Gross en Chris Bergson. Veel gevraagd musicus door Amerikaanse en Europese artiesten zoals JR Mack (NY, USA), Monti Amundson (Portland, USA), Sultans of Slide, Eugene Hideaway Bridges (Tx, Usa) als vast lid van hun band. Vanaf 1999 tot 2002 bassist van de Ana popovic Band. Daarnaast vele tours met o.a. David Gogo, Roscoe Chenier, Percy Strother, Alan haynes, Brandon Santini e.v.a. Festivals in de Usa o.a. Waterfront Festival Portland en Memphis Bealstreet Festival. Festivals in Europa o.a.Bluesnight Groningen, Cahors, BRBF peer, Kwadendamme, Tiel, Heerle, Breda. Sinds enige jaren organisator van de Fat Thuesday Party tijdens Mardis Gras Dinsdag middag in de Gouden Leeuw, Dongen.

Motivering commissie: Zijn veelzijdigheid, laat het nooit afweten, legt een solide basis neer voor elke willekeurige frontman/vrouw, ongeacht welke stijl blues stroming en is een drijvende kracht achter elke band, waar hij in speelt.Zeker zijn bijdrage aan de start van de carrière van Ana Popovic mag niet onderschat worden.

De Dutch Blues Awards worden jaarlijks door de Dutch Blues Foundation uitgereikt aan personen of organisaties die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues. Er worden Awards uitgereikt in de categorieën Dutch Blues Band, Dutch Blues Artist, Dutch Blues CD, Dutch Hall of Fame en Keeping the Blues Alive. De Dutch Blues Foundation zet zich sinds 2009 in voor de promotie van bluesmuziek en bluesmusici. De stichting wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorgdragen voor erkenning van bluesmusici en bijdragen aan de bekendheid van de blues in Nederland.

Voor meer informatie:

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen