Ze gaan als de brandweer……..

Frisse en toch warme openingsavond voor 20 jarig Ribs & Blues

20 jaar Ribs & Blues ging uitstekend van start met een zeer gevarieerde openingsavond.

Het Noordpoolorkest  trakteerde het  publiek al voor acht uur op een indrukwekkende versie van HOCUS POCUS by Focus. Meteen gevolgd door de eerste gast WAYLON die nog maar eens liet horen over een buitengewone strot te beschikken.

De enorme tent vulde zich gestaag ondanks de frisse temperatuur en het songfestival op de buis. Toen THE BLIZZARDS met het orkest van start gingen vergat iedereen Douwe Bob en maakten velen opnieuw kennis met  de krachtige bluessongs van wijlen Harry ‘Cuby’Muskee. In unieke arrangementen en met power vocalen van Tineke Schoemaker en Ralph de Jong  besloten Deinum, Lafaille en Java een heel sterk optreden met de verwachte uitsmijter Appleknockers Flophouse. Kippenvel en een massale ovatie voor Blizzards & orkest ! Zeker voor herhaling vatbaar.

Klokslag 22.00 uur RACOON time. Tent vol! Hele goede wijn behoeft geen krans. De band maakt live alles waar en speelde sfeervol en gedreven de sterren van de tenthemel. Klasse.

Presentator Jaap Harmsen kondigde ze aan met de woorden : “ Ze zijn misschien niet meer zo PEEP maar ze gaan nog als de brandweer”! De bombastische melodieuze rockklanken van URIAH HEEP bleken ook na 40 jaar nog niets aan kracht te hebben verloren . Gitarist Mick Box en zijn mannen knalden met een ouderwets  goeie rockshow. Jeugdsentiment voor de ouderen , kwaliteitsrock voor de puristen en een verrassende kennismaking met  een legendarische Britse band voor de latere generatie. Ribs & Blues wordt dan vanzelf ‘Easy Living”.

De kop is er weer af.  Een goed begin is het halve werk.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen