Op zaterdag 3 mei vindt de Rhythm & Blues Night weer plaats in De Oosterpoort. Eerder werden Jonny Lang, Tedeschi Trucks Band, The Sonics, Dom Flemons en Big Sugar al bevestigd, nu zijn er zes nieuwe namen bekend:

Band of HeathensSinds de oprichting in 2005 bouwt Band of Heathens gestaag aan een uitmuntende live reputatie. Ze spelen rock ’n roll, die doorspekt is met flinke scheuten southernrock, swampblues en soul. De optredens zijn meeslepend, energiek en zitten vol improvisaties. Studioalbum nummer vier, ‘Sunday Morning Record’, laat een iets rustiger en dynamischer geluid horen dan haar voorgangers. Volgens de band zelf het meest persoonlijke werk tot nog toe.

JJ Grey & MofroJJ Grey & Mofro schotelt een heerlijke blend van blues, funk, soul en rock voor. Frontman JJ Grey maakte zijn debuut in 2001 met het album ‘Blackwater’ en deelde het podium al met artiesten als Lenny Kravitz, B.B. King en The Allman Brothers Band. In 2010 zette hij de stap naar het grote publiek met het album ‘Georgia Warhorse’, met daarop de single ‘The Sweetest Thing’. JJ Grey & Mofro spelen zo’n 125 shows per jaar en weten hoe ze een publiek moeten inpakken.

King Khan & The ShrinesDit is meer dan zomaar een psychedelische soulband. Met King Khan als charismatische en kleurrijke frontman, heeft de band al meer dan tien jaar tourervaring en meerdere goed ontvangen studioalbums achter hun naam staan en bouwden zo een cultstatus op. Zo stonden ze al op festivals als SXSW en Coachella. Het nieuwe album ‘Idle No More‘ staat weer vol met groovy, dansbare psychedelische soul doorspekt met rauwe blaaspartijen en southern gitaar riffs.

Doug MacLeodDoug MacLeod staat al bijna dertig jaar voor ijzersterke, akoestische bluesmuziek. Onorthodox en zeer krachtig gitaarspel gaat gepaard met een rijke, soulvolle zangstijl die zijn sterk geschreven teksten nog krachtiger maken. MacLeod bracht tot nu toe al 19 studioalbums, diverse live-albums en compilaties uit en zijn nummers werden gecovered door namen als Albert King en Albert Collins. Versleten is hij echter nog lang niet, want dit jaar verscheen het nieuwe album ‘There’s A Time’.

Coco MontoyaZanger/gitarist Coco Montoya begon ooit in de jaren 70 als drummer in de band van de legendarische bluesman Albert Collins. Niet veel later gaf Collins de geheimen prijs van de ‘icy-hot’ stijl van bluesgitaar spelen en sindsdien is Coco Montoya uitgegroeid tot een van de toppers binnen de blues en bluesrock wereld. Montoya speelde o.a. in BluesBreakers (op aandringen van John Mayall). Zelf bracht Montoya acht albums uit, waarvan ‘Suspicious’ uit 2000 het succesvolst genoemd mag worden.

The TightropesDe jonge heren van The Tightropes spelen rauwe bluesrock met funk elementen, maar putten eigenlijk uit ieder genre: vleugjes jazz, punk en klassiek kun je dan ook zomaar terug horen in de Tightropes sound. Live staat de band voor georganiseerde chaos, waarbij de denderende drums, stuwende bassen en jankende gitaren een verpletterende indruk achter laten. Ze brachten al twee EP’s uit, stonden op Eurosonic en dit jaar moet het debuutalbum verschijnen.