Dit jaar is voor de 22e keer Zoetermeer Blues gehouden, van een klein festival inmiddels uitgegroeid tot één van de betere en gezelligste Bluesfestivals van Nederland. Ook al moest de organisatie een knieval naar de sponsors  maken door breder dan alleen Blues te programmeren, dit was te merken aan de toevoegingen van de Mr. Boogie Woogie Band met haar Fats Domino tribute en “My Brainbox” van Jan Akkerman en Bert Heerink.

Laatstgenoemden kregen van de Bluesliefhebbers weliswaar het geroep om “Blues” maar de liefhebbers van de sixties revivals die op het moment erg populair zijn kwamen behoorlijk aan hun trekken bij al de oude hits van de legendarische Brainbox van weleer. Op 6 podia verspreid door het centrum stonden dit jaar meer dan 60 bands in 3 dagen, bekende namen zoals Ruben Hoeke Band, Lefthand Freddy & the Aces, RJ Mischo Band en de Dave Chavez Band maar ook waren er voor mij wat onbekende bij waarvan Blues ’n Stuff en the Helhounds opmerkelijk goed waren en in de smaak vielen.

Het was zeker het festival van de mondharmonica, er waren maar weinig bands bij zonder de bespeler van de “poor mans saxophone” zoals het kleine instrument ook wel eens genoemd wordt. Wil je volgend jaar het festival bezoeken, neem je fiets mee (ik had er één geleend) want het podium Dorpsstraat Hovestein met ook een goed programma ligt 1,5 kilometer van het hoofdpodium Stadshart en als je dat 5 keer heen en weer moet lopen om alles te willen zien en horen heb je toch een behoorlijke afstand in de kuiten.