Zomers carnaval in Arnhem in park Presikhaaf

Hou je van een zomers feestje? En van carnaval zonder ‘alaaf’? Dan is Park Presikhaaf zaterdag de place to be. Daar is een kleurrijk Afrikaans carnaval.

Zestig Afrikanen gekleed in feestelijke creaties in de kleuren van de vlag van Sierra Leone (groen, wit en blauw) trekken zaterdag 5 augustus om 14.00 uur in een feestelijke optocht van de Arnhemse wijk het Spijkerkwartier naar Park Presikhaaf. Daarmee begint het Afrikaanse carnaval dat ’s avonds wordt voortgezet in het park.

Straatcarnaval

“Wij willen Arnhem kennis laten maken met onze cultuur”, zegt Foday Dabor. Samen met Ibrahim Bangura en Mohamed Sankoh heeft hij het straatcarnaval georganiseerd. De drie mannen zijn geboren in Sierra Leone, aan de Afrikaanse westkust.

In Arnhem wonen bijna 160 landgenoten van hen. Een aantal loopt zaterdag ook mee. Maar ook verwacht het drietal deelnemers uit landen als Ghana, Nigeria, Guinee en Senegal.

Iedereen welkom

“Het moet een groot feest worden waarop alle mensen uit Arnhem welkom zijn. Wij hopen dat ze naar het park komen om kennis te maken met onze muziek en onze keuken. We zullen voor hapjes zorgen, zoals onze rijst met plasas, een zeer scherpe saus. Maar typisch voor Sierra Leone.”

Geen Afrikaanse markt

Het organiseren van een Afrikaanse markt is niet meer gelukt. Dat wil het drietal volgend jaar wel doen. Ze hopen dat het straatcarnaval een jaarlijkse traditie wordt. ,,Nadat Rio aan de Rijn jaren geleden is stopgezet, hopen wij het straatcarnaval op deze manier nieuw leven in te blazen.”

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen