Dusty Hill, bassist van de Amerikaanse rockband ZZ Top, is op 72-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Houston. Hill was een van de twee leden van de band met lange baard, naast frontman Billy Evans. Het andere lid van de band was het enige lid zonder baard, de drummer met de saillant genoeg passende naam Frank Beard.

ZZ Top werd in 1969 opgericht door Gibbons en na enkele bandwisselingen werd Hill geïntroduceerd door Beard, met wie hij al eerder samenspeelde in verschillende bands. Bij ZZ Top speelde Hill naast bass ook keyboards en nam hij de achtergrondzang op zich.

Met hun karakteristieke look: Mannen met lange baarden, een zonnebril en een hoed, speelde ZZ Top van blues tot rock en scoorde de band hits als ‘Sharp Dressed Man’, ‘Viva Las Vegas’, ‘La Grange’ en natuurlijk ‘Gimme All Your Lovin”. Die laatste kwam van het succesvolle album ‘Eliminator’ uit 1983, waarop de band de hot rod op basis van een Ford Model B uit 1933 introduceerde, hun zogenoemde ZZ Eliminator Car, alsmede de ZZ-sleutelhanger en de drie ZZ-girls. Het maakte de ZZ-Story compleet af.

Hills liep recentelijk nog een heupblessure op, waardoor hij op de tournee door Amerika waar ZZ Top momenteel mee bezig is, werd vervangen. Dusty Hills overleed in zijn slaap en is 72 jaar geworden.